Etusivu Historia Nicaraguan lippu ja vaakuna
NIcaraguan lippu ja vaakuna Tulosta
08.02.2009 17:36

Nicaraguan lippuNicaragua vapautui vuonna 1821 Espanjan hallinnasta. Se muodosti yhdessä El Salvadorin, Costa Rican, Guatemalan ja Hondurasin kanssa Keski-Amerikan yhdysvallat. Nicaraguan lippu otettiin nykymuodossaan käyttöön 1971, ja se on jokseenkin samanlainen kuin liittovaltion lippu. Siniset kentät, joiden välissä on valkoinen kenttä, kuvaavat Nicaraguan maantieteellistä asemaa Karibian- ja Tyynenmeren välissä.

Vuonna 1908 käyttöön otettu vaakuna on myös hyvin samantapainen kuin liittovaltion käyttämä. Kolmio on oikeuden, tasa-arvon ja totuuden symboli; sateenkaari ja fryygialaislakki kuvaavat toivoa ja vapautta. Nicaraguan vaakunaKahden meren välissä kohoaa viisi tulivuorta. Ne ovat liittovaltion jäsenten vertauskuva.