Etusivu Toiminta Nicaraguassa Etelän vapaaehtoisohjelma
Etelän vapaaehtoisohjelma Tulosta
10.06.2009 17:54

Etelän vapaaehtoisohjelmaSuomi-Nicaragua-seura on mukana Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan koordinoimassa vapaaehtoisohjelmassa Etvossa. Ohjelman kautta vapaaehtoisyöntekijä pääsee tutustumaan kumppanijärjestömme, Soynican toimintaan. Soynica kouluttaa pääkaupungin Managuan köyhien asuinalueiden naisia opastamaan naapurustonsa naisia lasten terveys- ja ravitsemusasioissa. Soynicassa vapaaehtoinen voi osallistua monenlaisiin tehtäviin, jotka määräytyvät vapaaehtoisen kiinnostuksen ja taitojen mukaan. Vastuu vapaaehtoisten valinnasta ja valmennuksesta on Kepalla ja lähettävällä järjestöllä.  Valmennuksen aikana vapaaehtoiseksi lähtijälle kerrotaan yleisesti kehitysmaiden oloista, kehitysyhteistyön periaatteista jne. Lähettävä järjestö on velvollinen valmentamaan mm.  Soynican sekä oman järjestönsä toiminnasta. Soynicaan vapaaehtoiseksi lähtijän tulee osata hyvin espanjaa.

Lue lisää Soynica-hankkeesta