logo

Etusivu
Elämysmatka 2016 PDF Tulosta Sähköposti
02.10.2016 10:39

 

 

2.3.2016 Granada,

Raimo Laine

Oi Nica

 

1

En tuntenut ma sua lain, kun matkamessuilta esitteen susta Liisalta sain. Useasti sitä selailin, pöytälaatikkoon sen visusti taas kuitenkin kätkin. Guuglasin Petrin, Pertin löysin, syksyn satein aikaan jo luoksesi halajain.

 

2

Managua, sun ilmatilaan tulijaa miljoonat Murillon lamput tervehtii. Kait ne jonkin kajon katuihisikin suo. Sandinon rautainen silhuetti sun matalaa kaupunkiasi kukkulalta vartioi. Entä sitten Granada, sinä vanha siirtomaakaupunki, jossa hienot sisäpihat menneisyyttä toistaa. Sun kauniit Las Isletas saaret, joita nykyajan ökyily luonnontilaa hieman pilaa.

 

3

Ometepe tuo tulivuorisaari ylväs. Cocibolcan laineet miljoonasti rantojasi huuhdellut on. Konttirivikö? nyt pian Nicaraguajärvellä, ohitsesi soutaa. On meillä mainiot nuo oppaat olleet Petri ja Pertti. Välillä kun väsyttää tuntuu kuin Nicaa olisi kieretty joka sentti. On matkalla nähty monenlaista kulkuetta paraatia, joista voiton varmaan vei nuo Matagalpan hevoset niin ylväät.

 

4

On Karibian ja Tyynen meren kilometrien hiekkarannat nähty, ja niiden iloiset ihmiset, Joista meillä opittavaa lie, vaik elintaso on heillä mikä lie. Entä sitten tulivuoret Nican, niistä Pertti kertoi joka kikan. Kuin kruununa matkamme tän Momotombo meille savut näytti.

 

Copyright 2009 Suomi-Nicaragua-Seura ry | Tekninen toteutus Yoso Oy