Etusivu Elämysmatka
Elämysmatka Tulosta
17.11.2008 19:57

Tästä linkistä pääset aiempien elämysmatkojen matkakertomuksiin

Kohtaamisia ja eksotiikkaa

1.2–2.3.2018

Kuukauden pituisella elämysmatkalla tutustutaan Keski-Amerikan monikulttuurisen maan historiallisiin kaupunkeihin, suurjärviin ja luontoon, tavataan ystävällisiä ihmisiä ja vietetään leppoisaa aikaa mukavassa matkaseurassa. Matkaa taitetaan maan kolkasta toiseen bussilla sekä vene- ja laivakyydillä. Käydään myös naapurimaassa Costa Ricassa.

Matkanjohtajana toimii tuttuun ja turvalliseen tapaan pitkään Nicaraguassa asunut Petri Jaakkola.

Matkan hinta 1850 euroa sisältää Nicaraguan sisäiset matkat, majoitukset aamiaisen kera, pääsymaksut ja opastukset. Lentoliput Helsinki-Managua-Helsinki osallistujat hankkivat itse, tarvittaessa Suomi-Nicaragua-seuran avustuksella.

Osallistuminen edellyttää Suomi-Nicaragua-seuran jäsenyyttä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Alustava matkaohjelma

1.2. to.
Saapuminen Managuaan ja tervetuliaistilaisuus hotellissa.

2.2. pe.

Ajo Estelíin Pohjois-Nicaraguan vuoristoalueelle.

3.–4.2. la–su.
Kaupunkikierros, tutustuminen sikarinvalmistukseen.

5.2. ma.
Bussimatka Leónin vilkkaaseen yliopistokaupunkiin, jossa käydään Keski-Amerikan suurimmassa katedraalissa ja Rubén Darion kotimuseossa sekä Centro de Artessa.

6.2. ti.
Käynti Flor de Cañan rommitehtaalla Chichigalpassa.

7.2 ke.
Ajo Montelimarin rantakylään Tyynenmeren rannalla.

8.2. to.
Ajo Granadaan, elämysmatkan keskuspaikkaan Nicaraguajärven rannalla.

9.–11.2. pe–su.

Tutustuminen Granadan historialliseen keskustaan, veneretki Granadan Las Isletas -saaristoon.

12.2. ma.
Päiväretki Mombachon tulivuoren luontopoluille.

13–14.2. ti–ke.
Ajo bussilla Managuaan, Nicaraguan pääkaupunkiin, jossa tutustumme nähtävyyksiin, mm. Managuajärven rannan suureen ajanviettokeskukseen.

15.–17.2. to–la.
Bussimatka San Joseen, Costa Rican pääkaupunkiin, jossa tutustumme kaupungin ja lähiseudun nähtävyyksiin.

18–19.2. su–ma. Paluumatka Nicaraguan puolelle Rivakseen ja San Jorgeen, josta jatkamme
laivalla Nicaraguajärven Ometepen saarelle.

20-22.2. ti–to.
Tutustumme Ometepen kaksoistulivuorisaaren luontoon, nähtävyyksiin ja rauhalliseen elämänmenoon.

23–24.2. pe–la.
Paluu laivalla San Jorgeen, josta ajo Nicaraguan suosituimpaan rantakaupunkiin San Juan del Suriin. Siellä teemme venematkan Tyynellä valtamerellä (säävaraus).

25–26.2. su–ma.
Paluu ”kotikaupunkiimme” Granadaan.

27.2. ti.
Päiväretki Masayan tulivuorelle, Masayan kaupungin artesaanitorille sekä San Juan del Orienten keramiikkakylään sekä Catarinan kukkakaupunkiin ja Laguna de Apoyon kraatterijärven näköalapaikalle.

28.2. ke.

Valmistaudumme kotimatkalle. Illalla on lähtiäistilaisuus.

1.3. to.
Ajo Managuan lentokentälle ja paluumatka Suomeen alkaa.

2.3. pe.
Saavumme Helsinkiin.

Kertomuksia aiemmilta elämysmatkoilta

2013 (juttu Akaan seutu -lehdessä)