logo

Etusivu Matkailu
Matkailu Tulosta
17.11.2008 20:23

Nicaraguan matkalla voi tutustua myös maan tunnetuimpiin olutmerkkeihin La Toñaan ja Victoriaan, joita mainostetaan lähes jokaisessa kadunkulmassa.Nicaragua on niitä harvoja Amerikan maita, jotka voivat tarjota matkailijoille uusia elämyksiä, sillä se ei ole vielä maailmanlaajuisen massaturismin pilaama. Nicaraguassa on monipuolinen luonto ja espanjalaisten valloittajien vanhaa kulttuuria. Harva niin pieni maa kuin Nicaragua (runsas puolet Suomen pinta-alasta), pystyy tarjoamaan yhtä monipuolisia nähtävyyksiä.

Nicaragualle antavat erityispiirteen Väli-Amerikan suurimmat järvet: Managuajärvi ja Nicaraguajärvi, joista varsinkin jälkimmäinen on ainutkertainen nähtävyys. Järven kiehtovat saaret ja saaristot (Las Isletas, Omepete, Solentiname ja Zapatera) ovat kaikki omaleimaisia käyntikohteita. Tyynen valtameren hienot hiekkarannat ovat aivan toisenlainen ympäristö kuin Karibianmeren soiset mangrovetiheiköt, suurten jokien suistot ja polveilevat laguunit. Karibian rannikolla on myös korallirantaisia saaria (Maissisaaret, Cayos- ja Miskiittosaaret). Muualla maassa valta-asemassa oleva espanjalainen mestitsikulttuuri on saanut antaa siellä tilaa kreolikulttuurille ja englannin vaikutukselle.

Nicaragua tunnetaan myös lukuisista (nelisenkymmentä) tulivuoristaan, joista monet ovat aktiivisia. Ne keskittyvät Nicaraguan alavan vajoama-alueen ja suurten järvien vyöhykkeelle, johon myös asutus ja suurimmat kaupungit sijoittuvat. Tulivuorialueet tiheine pilvimetsineen, joille on tunnusomaista monipuolinen linnusto ja kasvillisuus, ovat maan parhaita käyntikohteita. Nicaraguan vuoristoinen keskiosa on oma maailmansa, jossa syvät viljavat laaksot erottavat yli kilometrin ja puolentoista kilometrin korkeuteen kohoavia vuoria.

Monet uhkat, kuten maanjäristykset, tulivuorten purkaukset, hurrikaanien aiheuttamat tuhotulvat ja mutavyöryt sekä valtameren hyökyaallot (tsunamit), puhumattakaan usein toistuvista kuivuuskausista, aiheuttavat jatkuvasti epävarmuutta elämänmenoon. Siitä huolimatta kansa on elämänasenteeltaan iloista ja myönteistä – mitä muuta voisi ollakaan tässä luonnon puolesta ylitsepursuavan anteliaassa ja kauniissa, vaikkakin köyhässä maassa.

Maan infrastruktuuri ja turismiteollisuus ovat vielä kehittymättömiä, kun niitä verrataan moniin Karibian meren saariin ja vaikkapa naapurimaahan Costa Ricaan. Verkossa on kuitenkin runsaasti aineistoa Nicaraguan matkailukohteista, ja maassa toimii lukuisa joukko matkanjärjestäjiä. Markkinoilla on myös Väli-Amerikkaa ja myös erityisesti Nicaraguaa käsitteleviä matkakirjoja.

Teksti: Pertti Lahermo
Kuva: Niina Mälkiä

 

Copyright 2009 Suomi-Nicaragua-Seura ry | Tekninen toteutus Yoso Oy