Ruoka Tulosta
18.11.2008 19:03

kahvinpoimijaKahvia ja banaaneja

Suomeen tuodaan Nicaraguasta pääasiassa kahvia ja banaaneja. Lisäksi tuodaan hieman muita hedelmiä ja sikareita. Nicaraguasta Suomeen tuotava kahvi on Reilun kaupan kahvia, josta nicaragualainen tuottaja saa tavallista paremman korvauksen. Lisää tietoa nicaragualaisesta kahvista ja erityisesti kahvinviljelystä Nicaraguassa löydät Reilun kaupan edistämisyhdistys ry:n sivuilta.

Kokkaa nicaragualaisittain

Nicaraguassa syödään paljon papuja. Niistä valmistetaan mm. tacojen kanssa maistuvaa herkullista paputahnaa sekä ruokaisaa paprikalla, tomaatilla ja sipulilla maustettua papukeittoa. Riisistä ja pavuista valmistetaan aamiaiseksi herkullinen gallo pinto. Nicaragualaisten liha- ja vihannesruokien, juomien ja leivonnaisten ohjeita löydät seuraavien linkkien takaa.

Teksti: Niina Mälkiä
Kuva: Antti Pelttari