Soynica-kehitysyhteistyöhanke Tulosta
18.11.2008 19:21

Soynican lapsiaSuomi-Nicaragua -seuran yhteistyökumppanina Nicaraguassa toimi vuosina 2004-2012  paikallinen SOYNICA-järjestö. Lahjoitusvaroja käytettiin järjestön terveyskouluttajien palkkioihin. Soynica kouluttaa pääkaupungin Managuan köyhimpien asuinalueiden naisia opastamaan naapurustonsa naisia lasten terveys- ja ravitsemusasioissa. Äideille kerrotaan imettämisen sekä tiettyjen ravintoaineiden ja hygienian tärkeydestä. Hyödynsaajia hankkeessa on laskettu olevan yli tuhat perhettä 30 kaupunginosassa. Nicaraguassa kaivataan terveysvalistusta, koska valtiolla ei ole tarpeeksi resursseja siihen. Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosasto tukee hanketta. Sen budjetti on 26 000 €/vuosi.

Hanke tähtää ennen kaikkea vanhempien tiedottamiseen. Tavoitteena on antaa raskaana oleville ja imettäville äideille perustiedot ja taidot vastasyntyneiden hoidosta, kehityksestä ja ravitsemuksesta. Hankkeessa korostetaan, että vastasyntyneille äidinmaito on tärkeätä heidän elämänsä kuuden ensimmäisen kuukauden ajan, jotta vauvat saavuttaisivat ikäluokalle normaalin painon. Nicaraguassa liian monet äidit ostavat lapsilleen äidinmaidonvastiketta ja laiminlyövät imetyksen.

Lue lisää Soynicasta artikkelista Vahva perusta elämälle.

Linkit:

Soynican omat Internet-sivut

Soynica Project

Miten rahat kokoon?

Suoriutuakseen omavastuuosuuden keräämisestä, seuran hallitus on päättänyt ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin:

• Etelä-Suomen lääninhallitukselle on jätetty rahankeräyslupahakemus, joka kattaisi koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta

Kiitos lahjoituksesta, joka menee lyhentämättömänä hankkeen rahoitukseen!

Kuva: Tiina Nuto