Etusivu Seuran julkaisut Tilaa tuotteita
Tilaa tuotteita Tulosta
07.01.2009 19:10

Suomi-Nicaragua -seuran tuotteet:

Nicaragualaista taidetta myynnissä seuran toimistolla, Kolmas Linja 28, Helsinki. Mm. Xavier Campos Valle, Armando Mejia Godoy, Jose Miguel Flores Anton, Leonel Cerrato,

Nicaragualaisia artesaanituotteita:  koruja, pussukoita, kortteja, kirjoja, saviesineitä, vöitä, t-paitoja, musiikkia, nicaessuja, avaimenperiä, kaitaliinoja, puuastioita,.

"Olinhan siellä minäkin" - Kertomuksia Nicaraguasta

Suomi-Nicaragua-seuran 20-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun sadosta koottu kirja on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia ja yllättäviä käänteitä.

• Julkaisuvuosi: 2001
  • Kustantaja: Suomi-Nicaragua -seura ry
  • Koko: 145 x 210 cm, 88 sivua
  • Sisältö: 26 anekdoottia, runoa ja tarinaa, joista kolme espanjankielisiä
  • ISBN 952-91-4020-7

Tilaa itsellesi tai lahjaksi - pelkkien postituskulujen hinnalla. Lähetä sähköpostia osoitteella Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Arkikulta-video

Arkikulta-dokumenttivideo kertoo nicaragualaisesta arkipäivästä. Se raottaa ovea kehitysmaiden arjen mysteeriin, joka jää usein katastrofiuutisten jalkoihin. Miten ihmiset elävät, mistä iloitsevat? Millaista on varakkaiden elämä kehitysmaassa? Käyvätkö köyhät koulua? Rikastuuko Nicaraguassa kullanhuuhdonnalla?

Arkikulta-dokumentti on syntynyt kolmen suomalaisen kehitysyhteistyöntekijän halusta esitellä suomalaisille Nicaraguaa ja ihmisiä, joiden kanssa he ovat työskennelleet monta vuotta. Näiden kolmen mukana vieraillaan yhden päivän aikana neljässä nicaragualaisessa perheessä, joilla on neljä erilaista keinoa selviytyä arjen pulmista ja iloista.

Dokumentti on tarkoitettu kaikille kehitysmaiden arjesta ja ihmisistä kiinnostuneille. Peruskoululaisille ja lukiolaisille se tarjoaa kehitysmaista elämyksiä ja tietoja, joita ei koulukirjoissa ja lehdissä ole.

• Käsikirjoitus: Päivi Aalto, Sanna Laitamo, Minna Nikula, Tiina Nuto
  • Ohjaus: Tiina Nuto
  • Kuvaus: Rafael Ruíz
  • Pituus: 27 minuuttia

Voit pyytää dokumenttivideon lainaan maksuttomasti ottamalla yhteyttä:

Suomi-Nicaragua -seura
00531 Helsinki,

tai

Kepa
Töölöntorinkatu 2 A
00260 Helsinki
puh. (09) 584 233

Minne katosivat Nicaraguan sademetsät? -diasarja

Miksi trooppiset sademetsät häviävät? Mitä metsien häviämisestä seuraa lähiympäristön ihmisille ja eliöstölle? Entä mitkä ovat tuhon globaalit seuraukset?

Minne katosivat Nicaraguan sademetsät? -diasarja on tarkoitettu käytettäväksi peruskoulun yläastetasolta alkaen maantiedon, biologian ja ympäristötietouden opetuksessa. Diasarja ja siihen liittyvä ääninauha tarjoaa perustietopaketin sademetsien häviämisen syistä. Vaikka diasarja käsittelee vain Nicaraguaa, ilmiö on monin tavoin samankaltainen myös muilla trooppisilla alueilla. Diasarjaan liittyy opettajan opas, jossa kerrotaan Nicaraguan luontoon liittyvistä erityispiirteistä sekä annetaan tietoa mm. maan yhteiskunnallisista oloista.

Kuvat ja teksti:
Antti Pelttari
M. Sc. in Environmental Management

Paketti sisältää:

• 100 diakuvaa
  • ääninauhan (C-kasetti)
  • opettajan oppaan

Myös diasarjaa lainataan maksuttomasti. Ota yhteyttä:

Suomi-Nicaragua -seura
00531 Helsinki

tai

Antti Pelttari
puh. (09) 836 1013

Reilun kahvin kasvattajat -video

Video on sukellus kahvintuottajien arkeen, kuvaus selviytymisestä kriisin keskellä. Raakakahvin maailmanmarkkinahintojen romahdus on ajanut nicaragualaiset köyhyyteen, josta näkyy merkkejä eri puolilla maata. Maaseudulla tuhannet ovat jääneet työttömiksi, viljelijät ovat hylänneet tilojaan, jopa nälkäkuolemista on raportoitu.

Kuvaus ja editointi: Unilumi Ltd
Internationa Film Company